Soutěž ke 120.výročí SDH D.Přím

13.06.2012 07:24

V sobotu 9.6.2012 se naše mužské družstvo SDH jelo zúčastnit závodů v Dolním Přímě. Ty se konaly k příležitosti 120. výročí založení místního SDH. Bohužel jsme po příjezdu na místo zjistili, že naše nová stříkačka PS-12 má závadu. Jelikož byla dlouhá léta nepoužívaná, tak došlo k prorezavění chlazení olejové vany a tím pádem došlo k promíchání oleje s vodou. Z toho důvodu jsme nemohli pro závod použít tuto stříkačku, aby nedošlo k poškození motoru.

Jelikož jsme se však chtěli zúčastnit, museli jsme jet domů pro druhou stříkačku PS-8, se kterou jsme nedávno vyhráli v Rosnicích.

Tým, který pro stříkačku jel, se vrátil akorát ve chvíli, kdy jsme měli jít na řadu. Takže jsme se hned začali připravovat na start.

Útok se nám velice povedl a dosažený čas byl 35 vteřin, což je pěkný čas na stříkačku PS-8.

Jelikož jsme běželi v této kategorii (MUŽI) jako poslední, tak jsme hned věděli, že jsme se umístili na pěkném 3. místě (z 5 týmů, kde ostatní startovali se závodními stříkačkami PS-12).

Výhodou našeho startu s PS-8 bylo to, že nám dovolily startovat i v kategorii VETERÁNI (věk nad 35let) i přesto, že jsme měli podstatně mladší tým. V této kategorii byly 4 týmy, z nichž dva měly sportovní stříkačky PS-12 a dva (včetně nás) měly historické stříkačky PS-8. Do tohoto závodu nastoupil jako strojník i pan František Zykl. Čas našeho útoku byl 40 ,

což je podstatně pomalejší než v kategorii MUŽI. Toto zpomalení bylo způsobeno závadou na měřicím zařízení, proto nám taky byla nabídnuta možnost opakování útoku. Jelikož jsme však běželi opět jako poslední, věděli jsme, že námi zaběhnutý čas je lepší než soupeřů z Lubna, kteří startovali stejně jako mi s PS-8 a zbylé dva týmy, které startovali s PS-12 měli časy, na které jsme nebyli schopni dosáhnout. Proto jsme opakovaný start odmítli a spokojili se opět

s krásným třetím místem.

Výsledná bilance účasti  SDH  Čistěves  na závodech v Dolním Přímě jsou dvě 3. místa.                                                      ( Martin Fejgl )                  

 

 Ve stejný den obec Čistěves uspořádala již VI. ročník turistického pochodu „Čistěveské putování za myslivcem“ SDH se na této akci podílel přípravou zázemí pro ušlé poutníky a kapelu, která jim k příjemnému odpočinku hrála a také zajištěním kompletního občerstvení.